L'Associació Espanyola de Gas (Sedigas) va reconèixer SEAT amb el premi "Energy and Sustainability" en reconeixement del compromís del fabricant de cotxes amb el gas natural (CNG) com a combustible alternatiu. El president de SEAT, Luca de Meo, va acceptar el premi en una cerimònia celebrada ahir al Museu Nacional d'Art Reina Sofia de Madrid, al qual també va assistir José Domínguez Abascal, Secretari d'Estat d'Energia del Ministeri de Transició Ecològica.
L'Associació Espanyola del Gas va reconèixer el compromís de SEAT amb el gas natural.
Sedigas va reconèixer el ferm compromís de l'empresa amb el gas natural com un combustible alternatiu per a la mobilitat sostenible. En l'actualitat, SEAT és el fabricant de cotxes europeu amb la gamma més àmplia de vehicles alimentats amb gas natural comprimit (CNG), amb tres models produïts a la fàbrica de Martorell de la marca: el Leon, Ibiza i l'Arona, l'únic SUV de GNC al món. El 2018, l'empresa va triplicar les seves vendes de vehicles GNC i va anunciar una inversió de 6 milions d'euros per ampliar la capacitat de la fàbrica de Martorell per augmentar el nombre de vehicles impulsats per gas que produeix diàriament de 90 a 250.
En rebre el premi del president de Sedigas Rosa María Sanz, Luca de Meo va declarar que "a SEAT estem convençuts que el gas natural és un element clau en la transició cap a la mobilitat sostenible. Ara és el moment de fer un pas més i impulsar la creació d'infraestructures i fer del gas una font d'energia renovable que pugui injectar-se en la xarxa i promoure el seu consum. A més, la producció de biogàs i biometà representa una oportunitat per reduir la taxa d'emissions derivades del transport".
En aquest sentit, de Meo també va destacar que "l'objectiu que hem d'establir és que el biometà sigui considerat una font de combustible renovable, i aquí és on els certificats d'origen juguen un paper fonamental. Ja existeixen cotxes barats que funcionen amb energia neta i que es poden recarregar de combustible en pocs minuts, que funcionen amb gas i biogàs."
Biogas “creat a Barcelona”
Amb l'objectiu de promoure l'economia circular, l'eficiència energètica i la reducció d'emissions, SEAT ara té projectes en marxa com "La Metamorfosi de la vida". A través d'aquesta iniciativa, l'empresa obté gas renovable per als seus vehicles de residus urbans sòlids de la ciutat de Barcelona i residus orgànics d'animals d'una granja de Lleida. A més, SEAT també està col·laborant amb Aqualia per convertir l'aigua residual en biometà.
En aquest sentit, existeix un gran potencial per a establir el certificat d'origen per a la producció de biogàs. Aquest sistema facilitaria el desenvolupament de la indústria a Espanya, igual que en altres països de la Unió Europea, i la possibilitat de transferir aquests certificats entre els sectors obriria moltes possibilitats perquè la indústria del transport garantís un impacte zero en termes d'emissions de CO2, és a dir, durant tot el cicle vital d'un vehicle.
La Unió Europea considera que la mobilitat dels combustibles naturals és eficient des del punt de vista mediambiental, de manera que aquest tipus de combustible ofereix l'avantatge que els conductors puguin accedir a les ciutats europees quan hi ha restriccions de trànsit a causa de la contaminació.